Un nou sistem de apărare aeriană te protejează de țânțari. Dispozitivul poate elimina până la 30 de țânțari pe secundă

Un nou sistem de apărare aeriană de ultimă generație promite să te protejeze de țânțari! E sezonul țânțarilor tigru! Primele zile călduroase de vară înseamnă revenirea acestei insecte destul de neplăcute. Pentru a se proteja de un atac aerian, Israelul se bazează pe Domul său de Fier. În Statele Unite, Donald Trump vrea să facă mai mult cu un Dom de Aur. Iar pentru controlul personal al țânțarilor, tu te vei putea baza în curând pe propria cupolă laser!

Cum funcționează acest dispozitiv?

Sisteme de apărare antiaeriană sunt la mare căutare în aceste vremuri tensionate. Și pentru fiecare dintre noi, un alt război începe odată cu vara: războiul împotriva țânțarilor. Acest lucru este cu atât mai valabil odată cu sosirea țânțarului tigru, care acționează și ziua. Tocmai împotriva acestor invadatori va exista în curând un sistem de apărare formidabil, echipat cu un tun laser.

Aceasta este FotonMatrice: Folosește lasere atât pentru urmărire, cât și pentru neutralizarea țânțarilor. Dispozitivul proiectat în China face în prezent obiectul unei campanii de strângere de fonduri.

Laserul de la bord este capabil să detecteze un țânțar, evaluându-i distanța, traiectoria și dimensiunea în doar trei milisecunde. Când un țânțar este identificat, un al doilea laser direcționat de galvanometru va „trage” să-l ardă.

Există însă o limită: dacă dispozitivul este precis pentru țânțari, nu este neapărat la fel și pentru alte insecte mai repedide,muștelede exemplu. De fapt, nimic care zboară cu o viteză mai mare de un metru pe secundă nu este detectat.

Dispozitivul poate fi autonom cu bateria externă

Matricea fotonică poate fi utilizată în exterior și este impermeabilă. Pentru a preveni împușcăturile accidentale – de exemplu, dacă o persoană sau un animal se află în calea fasciculului la momentul nepotrivit – este integrat și un radar cu unde milimetrice. Acesta oprește automat laserul în caz de intruziune.

Eliminarea a până la 30 de țânțari pe secundă cu fascicule laser este promisiunea creatorilor Photon Matrix. Dispozitivul poate fi autonom cu bateria externă opțională. Oferă o durată de viață a bateriei de opt până la șaisprezece ore, în funcție de modelul ales. Sunt disponibile două versiuni ale Photon Matrix: „Basic”, care are o rază de acțiune limitată la trei metri, și „Pro”, care dublează această distanță.

În ambele cazuri, acest tun laser este capabil să elimine până la 30 de țânțari pe secundă, potrivit proiectantului său. Acest dispozitiv ar putea intra pe piață în versiunea „Basic” la 697 de dolari, iar versiunea „Pro” cu 200 de dolari în plus. Matricea fotonică nu este o inovație recentă. Exista déjà prototipuri similare capabile să elimine gândacii de bucătărie cu un mini tun laser.

Exit mobile version