România intră pe harta globală A.I: HRIA dezvoltă cel puțin 30 de proiecte-pilot bazate pe Inteligența Artificială

Acum poți descoperi viitorul Inteligenței Artificiale chiar aici, în România. HUB-ul Român de Inteligență Artificială lansează 30 de proiecte-pilot care transformă ideile inovatoare în soluții reale.

De la diagnosticare medicală asistată de A.I până la securizarea orașelor și monitorizarea pădurilor cu drone, HUB-ul aduce tehnologia de ultimă generație mai aproape de tine. România se pregătește să devină un jucător important pe harta globală a inovației tehnologice.

Cum schimbă modul în care A.I. devine parte din viața noastră?

Alexandru Panait, expert A.I.:Cu siguranță, dat fiind faptul că se vor concentra foarte multe resurse la noi în România. Când vorbesc despre resurse, mă refer atât la resurse financiare, dar în special la resurse umane care vor folosi A.I. pentru a inova și a crea noi modalități prin care viața noastră poate fi făcută mai ușoară. Cu siguranță va avea un impact major. 

Dar cred că cel mai important lucru este faptul că un astfel de HUB va atrage atenția unor parteneri din alte țări. Asta va însemna, cu siguranță, pe lângă investiții de capital, și investiții de capital uman, care, atunci când vorbim despre inovare, este extrem de important”. 

Ce aplicații A.I. vor deveni esențiale în viața de zi cu zi? 

Alexandru Panait, expert A.I.:Cu siguranță tot ceea ce înseamnă întocmirea de documente și tot ceea ce înseamnă recunoaștere vocală și comunicare cu A.I. care poate să interacționeze cu diferite aplicații, fie calendarul de pe telefon, fie diferite aplicații de social media sau alte tehnologii pe care le folosim în viața de zi cu zi”.

Exit mobile version