RoboCake este primul desert robotic comestibil. Alexandru Papugiu, pastry chef și owner Eclarts: „O să aibă aplicații în domeniul farmaceutic”

Ești fan deserturi? Cercetători elvețieni și italieni în colaborare cu cofetari de top îți propun un tort inedit. RoboCake– primul tort robotic, cu mini-roboți din jeleu care se mișcă, au gust de rodie și vin cu baterie comestibilă… reîncărcabilă.

Pot fi aceste inovații un punct de plecare pentru hrană interactivă?

Alexandru Papugiu, pastry chef și owner Eclarts:Fără îndoială, poate să fie un punct de plecare, dar cred că mai întâi de toate o să aibă aplicații în domeniul farmaceutic. Din punctul meu de vedere, gândiți-vă la niște deserturi sau feluri de mâncare care eliberează micronutrient la momentul potrivit”.

Ce tehnici inovatoare mai există în patiseria contemporană?

Alexandru Papugiu, pastry chef și owner Eclarts:Tehnologia trebuie să sprijine gustul, nu să-l eclipseze. Toate elementele din bucătărie, aparaturile se dezvoltă și într-adevăr ajută foarte mult. Sunt cuptoare acum inteligente, care au inteligența artificială pe partea tehnică. În rest, inovația vine din ingrediente curate, procese precise și curajul creativ”

Care ar fi cel mai outstanding desert pe care l-ai făcut tu? 

Alexandru Papugiu, pastry chef și owner Eclarts: „Acum am scos o prăjitură care are cinci elemente și trebuie gustat fiecare element în parte. Este o chestie, din punctul meu de vedere, inovatoare. Sunt ingrediente inspirate din natură, naturale din fructe. Vorbim de un mousse de zmeură, unul de fructe de pădure, vorbim de jeleu de portocală și închidem cu o cremă foarte fină de lime”. 

Exit mobile version