- Meta plătește 50 $ pe oră pentru a înregistra expresii faciale și pentru a conversa cu A.I..
- Tesla plătește oameni ca să antreneze robotul Optimus și să imite comportamentul uman.
- BI: O femeie a câștigat 8K$ în 3 săptămâni, lucrând la antrenarea inteligenței artificiale.
- Zuckerberg vrea să creeze o realitate virtuală în care interacțiunile să pară autentice.
- Sunt întrebări dacă merită să-și împărtășească abilitățile cu A.I. care-i poate înlocui.
Te-ai gândit vreodată cât valorează zâmbetul tău în lumea tehnologiei? Sau cât ai cere ca să înveți un robot să fie mai „uman”? Marile companii de tech nu doar că te plătesc, dar au nevoie de tine și tot mai mulți acceptă provocarea. Vrei să știi ce presupune acest nou tip de job?
Advertisment
Cum te plătesc companiile și cu câți bani?
Nu te mai gândi că inteligența artificială îți ia locul de muncă. Deocamdată, companiile tech îți dau bani ca s-o înveți cum să fie mai umană. Meta, de exemplu, oferă 50 de dolari pe oră celor care acceptă să-și înregistreze expresiile faciale și să poarte discuții simple, ca să ajute la dezvoltarea unor avatare virtuale….realiste.
Totul face parte din pariul pe care Zuckerberg îl pune pe Metavers – o lume digitală în care interacțiunile să fie imposibil de deosebit de cele reale. Cei care participă la acest tip de antrenament A.I. pot câștiga sume considerabile: o femeie a declarat pentru Business Insider că a făcut 8.000 de dolari în doar trei săptămâni. Scopul final – avatare pe care nu le poți distinge de realitate și care vor ajunge într-o platformă de social media în realitatea virtuală.
Meta nu este singura companie care face acest lucru
Meta nu e singura companie care plătește pentru acest tip de muncă. Tesla a oferit până la 48 de dolari pe oră celor care l-au ajutat pe robotul Optimus să învețe cum se comportă oamenii. Iar OpenAI continuă să-și îmbunătățească modelele: cel mai nou, GPT-4.1, e deja disponibil pentru utilizatorii cu abonament și e optimizat pentru programatori.
Acest fenomen ridică o întrebare interesantă: cât valorează ceea ce știi tu să faci? Merită să predai A.I.-ului abilitățile tale, chiar dacă, pe termen lung, el ar putea să le folosească mai bine decât tine. Practic, nu mai e vorba doar despre a da din cap sau a zâmbi în fața unei camere, ci despre a decide dacă vrei sau nu să fii „antrenorul” viitorului tău înlocuitor. Acumtu ce alegi! Practic si un preț pentru a-ți împărtăși „secretul profesional” cu o inteligență artificială.
Partenerii noștri