• Meta impune restricții de live-streaming pentru copiii sub 16 ani pe Instagram
  • Părinții trebuie să aprobe utilizarea funcției Live pentru copiii sub 16 ani
  • NSPCC cere măsuri suplimentare pentru a preveni conținutul dăunător
  • Andrei Șerbănoiu: Restricția Instagram pentru live-uri sub 16 ani e justificată

Meta nu mai glumește când vine vorba de siguranța online. Dacă ai sub 16 ani, Instagram îți cere acord de la părinți ca să intri pe live. Și Facebook și Messenger intră în noul pachet de reguli, cu noi politici de protecție. Actualizările fac parte din extinderea programului „Teen Accounts”, lansat de Meta în septembrie, care le oferă părinților mai multe opțiuni de supraveghere a activității online a copiilor. 54 de milioane de adolescenți din întreaga lume au fost deja trecuți pe acest tip de cont.

Cum evaluați impactul măsurilor Meta asupra siguranței copiilor online?

,,În principiu, măsurile au și avantaje și dezavantaje. În aspecte pozitive, într-o oarecare măsură protejează tinerii de expunere la tot felul de imagini nepotrivite în online și situații cu oarecare risc, reduc șanse la hârțuire sau comentarii nepotrivite în timpul live-urilor și cumva face ca platformele din portfolio Meta, adică Facebook, WhatsApp, Instagram, să fie sincronizate în efortul ăsta de siguranță digitală pentru tineri.

Problematic însă că, într-un fel limitează capacitatea tinerilor de a se exprima și cu tot ce știm că tinerii au foarte multe resurse a evita restricțiile. Ei o să migreze către platforme care nu au restricțiile acestea sau o să încerce să treacă pe lângă verificările Meta”, declară Andrei Șerbănoiu.

Recomandări

VIAȚĂ VEȘNICĂ ÎN CLOUD
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
ȘTIINȚA PRINDE ARIPI