- Interzicerea accesului copiilor la calculator nu e o idee bună
- Jocurile le dezvoltă anumite abilităţi utile în viitor
- Excesul, însă, duce la probleme fizice şi psihice
Să le limitezi copiilor tăi accesul la calculator, tablet sau telefon, e o idee bună. Să le interzici, nu chiar. Pentru că jocurile le dezvoltă anumite abilităţi care le vor fi de folos mai târziu. După cum nici accesul fără restricţii nu e o idee prea bună.
Advertisment
Statul la calculator cu orele, fără mişcare, cu obieciuri alimentare haotice poate duce la probleme de sănătate nu numai fizice, dar şi psihice. Psihologul Keren Rosner îţi explică ce se întâmplă.
„Având în vedere că în ultima perioadă lumea virtuală este foarte importantă, această parte a jocului pe calculator are un beneficiu în ceea ce priveşte practicarea lui, însă nu în mod excesiv. Când spun în mod excesiv, înseamnă ore. La un moment dat, un copil care petrece foarte mut timp cu aceste jocuri, confundă lumea reală cu lumea virtuală şi ajunge să nu se poată adapta în mod echilibrat la lumea reală, pentru că păstrează acele repere din virtual”, spune Keren Rosner, psiholog.
- Britanicii doboară drone prin unde radio. Forțele armate britanice au dezvoltat o tehnologie care neutralizează simultan un număr mare de drone
- Un Supercomputer A.I. încape acum direct pe biroul tău și funcționează complet offline
- Samsung și Huawei vor să-ți schimbe modul în care privești sănătatea și distracția
- CEO-ul Google DeepMind crede că A.I.-ul poate să devină la fel deștept ca noi. Alexandru Goga, expert A.I.:„Nu poate să ne înlocuiască peste tot, dar mă tem că tendința va fi însă acolo”
- A apărut aplicația A.I. care te ajută să trișezi la orice. Cluely „ascultă” și „urmărește” o conversație și oferă soluții în timp real
Partenerii noștri