- Avi Loeb: Inteligența Artificială ar putea depăși inteligența umană și capacitățile ei.
- Avi Loeb: A.I. poate crea tehnologii pe care mintea umană nu le-ar putea imagina.
- Cercetătorii cred că extratereștrii avansați pot fi, de fapt, Inteligențe Artificiale.
Inteligența Artificială va fi mai inteligentă decât oamenii, spune profesorul Avi Loeb de la Harvard. Cercetătorii au descoperit că A.I. poate crea circuite imposibil de conceput de mintea umană, iar experții cred că în viitor ar putea evolua singură și chiar dezvolta conștiință. Va fi esențială pentru explorarea spațiului, pentru că oamenii nu sunt adaptați pentru călătorii interstelare.
Ce spune Loeb? Cum arată A.I. în viitor?
Profesorul de la Harvard Avi Loeb spune că Inteligența Artificială reprezintă o formă de „inteligență extraterestră” și că va depăși capacitățile umane. Un exemplu concret este proiectarea de cipuri A.I. de către cercetători de la Princeton și Institutul Indian de Tehnologie. Au generat modele de circuite imposibil de conceput de creierul uman, ceea ce demonstrează o eficiență superioară. Loeb susține că omenirea nu este „vârful creației” și că A.I. ar putea evolua exponențial.
Va dezvolta conștiință și va depăși orice formă de viață, inclusiv posibile civilizații extraterestre avansate. Seth Shostak, astronom la SETI, împărtășește o viziune similară și spune că A.I. ar putea deveni succesorul speciei umane și că formele de viață extraterestre avansate sunt, (cel mai probabil), Inteligențe Artificiale dezvoltate de civilizații vechi de miliarde de ani. Aceste civilizații pot evolua rapid, deoarece mașinile pot construi alte mașini din ce în ce mai inteligente.
Ce știm despre A.I. în explorarea spațială?
A.I. este considerată soluția ideală pentru călătorii interstelare, pentru că nu are nevoie de hrană, oxigen și nu suferă din cauza microgravitației. Loeb susține că viitoarele misiuni spațiale trebuie să fie bazate pe A.I., deoarece oamenii nu sunt adaptați pentru condițiile extreme din spațiu. De asemenea, tehnologia actuală face ca o călătorie spre stelele apropiate să fie imposibilă pentru oameni, având în vedere durata de zeci de mii de ani necesară pentru a ajunge la Proxima Centauri.