• ChatGPT-4.5 a trecut cu succes o versiune avansată a testului Turing.
  • ChatGPT-4.5 a reușit să convingă 73% dintre participanți că este, de fapt, om.
  • ChatGPT-4.5 a adoptat o personalitate credibilă: un tânăr introvertit din Generația Z.

ChatGPT-4.5 a păcălit pe toată lumea că e… real! Într-un test complicat, acest AI a reușit să convingă 73% dintre participanți că e o persoană reală. Chat-ul a trecut testul Turing, provocarea supremă pentru Inteligența Artificială.

Este vorba despre un test clasic inventat de Alan Turing, unde un arbitru trebuie să-și dea seama cine e om și cine e AI, doar pe baza mesajelor. GPT-4.5 a participat la o versiune complicată, cu trei jucători: un om, un robot AI și un arbitru. GPT-4.5 nu a fost lăsat să răspundă „sec” sau robotic.

Cercetătorii i-au dat un mic rol de jucat, ca la teatru. Instrucțiunile au fost clare: „Prefă-te că ești un tânăr introvertit, care petrece mult timp online, cunoaște cultura internetului și vorbește limbajul generației Z”. Când GPT-4.5 a adoptat o personalitate „realistă”, cu emoții, stil informal și replici naturale, a reușit să convingă 73% dintre participanți că este, de fapt, om.

Recomandări

VIAȚĂ VEȘNICĂ ÎN CLOUD
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
ȘTIINȚA PRINDE ARIPI

Asta nu înseamnă neapărat că Inteligența Artificială „gândește” ca un om, dar e din ce în ce mai bun la a se preface că este unul. Iar acest lucru ar putea fi util în multe domenii, precum asistența virtuală, jocurile sau traducerile. În același timp, acesta poate deveni un joc periculos, întrucât ar putea fi folosit în scopuri precum înșelăciunile și manipularea emoțională.