Cercetătorii din Mississippi au creat un cip A.I. care detectează infarctul. Cipul poate fi integrat în ceasurile smart

Cercetătorii de la Universitatea din Mississippi au dezvoltat o tehnologie pentru detectarea atacurilor de cord în timp real, cu un grad ridicat de acuratețe, și au introdus-o într-un cip care ar putea fi montat într-un dispozitiv portabil. Echipa speră că, într-o bună zi, această tehnologie ar putea fi utilizată în gadgeturi medicale care salvează vieț, scrie New Atlas.

Munca oamenilor de știință combină o tehnică matematică eficientă, numită transformare Fourier rapidă (FFT), pentru analizarea semnalelor electrocardiogramei (ECG) cu rețele neuronale artificiale care le pot clasifica ca fiind „normale” sau „asemănătoare unui atac de cord”, toate acestea pe un cip cu consum redus de energie. Echipa spune că acest lucru permite o precizie de detecție de 92,41%, care bate alte metode.

Acest lucru este diferit de unele dispozitive similare de pe piață în prezent, care utilizează Inteligența Artificială pentru a recunoaște modele în datele ECG de la dispozitive purtabile, fie în cloud, fie într-o aplicație însoțitoare pe un smartphone. Această diferență permite tehnologiei să funcționeze în timp real, ceea ce înseamnă că pacienții ar putea fi alertați de dispozitivul lor portabil și ar putea primi îngrijiri adecvate mai devreme. Acest lucru este esențial atunci când vine vorba de salvarea unei vieți sau de prevenirea unor daune majore în cazul unui infarct miocardic, mai cunoscut sub denumirea de atac de cord.

Cercetătorii, care au publicat rezultatele studiului lor în revista Intelligent Systems, Blockchain and Communication Technologies în martie, speră să găsească mai multe căi pentru metoda lor de combinare a A.I. cu tehnicile de analiză a datelor.

Exit mobile version