- Camerele de supraveghere transmit imagini atunci când sesizează mişcare
- Transmisiile pot fi accesate de persoane rău intenţionate
- Pe baza tiparului transmisiilor, hoţii pot estima când nu eşti acasă
Ţi-ai cumpărat o cameră de supraveghere în speranţa că te va proteja. Dar chiar aşa să fie oare? Sunt cazuri când sistemul de supraveghere poate să-ţi facă mai mult rău decât bine.
Advertisment
Alex Bălan, specialist în securitate informatică la BitDefender, îţi spune cum să te protejezi de situaţii neplăcute.
Alex Bălan, BitDefender: „Diverse camere au diverse tipuri de probleme. Unele dintre ele, de exemplu, au conturi ascunse. Şi se duceau undeva la 1.300.000 de camere de genul acesta care sunt în momentul acesta prezente pe internet şi accesibile, care au aceste două conturi de care utilizatorii lor nu ştiu.“
Uite ce te sfătuiește Alex: „Un prim sfat este ca în momentul în care achiziţionăm o cameră de supraveghere, să căutăm pe internet dacă are vulnerabilităţi. Şi nu în ultimul rând, repet, parole diferite peste tot.“
- Britanicii doboară drone prin unde radio. Forțele armate britanice au dezvoltat o tehnologie care neutralizează simultan un număr mare de drone
- Un Supercomputer A.I. încape acum direct pe biroul tău și funcționează complet offline
- Samsung și Huawei vor să-ți schimbe modul în care privești sănătatea și distracția
- CEO-ul Google DeepMind crede că A.I.-ul poate să devină la fel deștept ca noi. Alexandru Goga, expert A.I.:„Nu poate să ne înlocuiască peste tot, dar mă tem că tendința va fi însă acolo”
- A apărut aplicația A.I. care te ajută să trișezi la orice. Cluely „ascultă” și „urmărește” o conversație și oferă soluții în timp real
Partenerii noștri