- Trei oameni au primit până acum cipurile cerebrale de la Neuralink.
- Neuralink planifică încă 20-30 de implanturi în 2025.
- Cipurile Neuralink vizează tratarea afecțiunilor precum paralizia și SLA (scleroza laterală amiotrofică).
„Registrul de pacienți Neuralink s-a deschis la nivel global! Dacă suferiți de tetraplegie și sunteți interesat să explorați modalități inovatoare de a controla un computer folosindu-vă gândurile, vă puteți înscrie acum din orice colț al lumii”, anunță Neuralink pe X.
Elon Musk a repostat mesajul pe pagina sa.
🌎 The Neuralink Patient Registry is now open globally!
If you have quadriplegia and are interested in exploring groundbreaking ways to control a computer using your thoughts, you can now sign up from anywhere in the world.https://t.co/jdKOJNhuKf pic.twitter.com/rgG1sRr8G7— Neuralink (@neuralink) April 2, 2025
Cipul cerebral de la Neuralink a fost implantat la un al treilea pacient în ianuarie, iar compania a anunțat tot pe atunci că plănuiește să implanteze încă 20 sau 30 de oameni în 2025.
Neuralink este unul dintre cele mai importante startup-uri care dezvoltă cipuri cerebrale. Potrivit companiei, implanturile „ajută la tratarea unor afecțiuni precum paralizia și SLA” (scleroza laterală amiotrofică).
Cu un an în urmă, Neuralink a anunțat că a implantat dispozitivul său la primul pacient, Noland Arbaugh. Tot atunci, Neuralink a întâmpinat primele probleme la aceste cipuri. Câteva dintre firele cu electrozi ale dispozitivului au început să se retragă din țesutul cerebral al lui Noland Arbaugh, la aproximativ o lună după ce a fost implantat chirurgical. „Acest incident a dus la o reducere a cantității de date transmise”, anunțase Neuralink într-un articol.
Compania a anunțat apoi că a rezolvat problema și „a îmbunătățit dispozitivul”.