- Grupul comandă zeci de mii de roboți pentru viitoarele sale fabrici, integrând modele avansate precum Spot și Atlas
- Companii precum NVIDIA, Google DeepMind și Toyota contribuie la un proiect de 21 de miliarde de dolari, cu 6 miliarde alocate inovației în SUA
- Dezvoltat de Boston Dynamics și DARPA, Atlas a evoluat în timp pentru a deveni un robot capabil de mobilitate, dexteritate și inteligență artificială
Anunțul a fost făcut ieri: Hyundai Motor Group și Boston Dynamics Inc. își consolidează parteneriatul, plasând o comandă pentru zeci de mii de roboți în următorii ani.
Advertisment
Fabrica de mașini sau de roboți?
Hyundai a implementat deja robotul Spot pentru inspecții și mentenanță în clădirile sale, iar următorul pas este introducerea robotului umanoid Atlas în fabrici.
„Inteligența artificială fizică și roboții umanoizi vor transforma peisajul nostru de afaceri la următorul nivel. Prin colaborarea noastră, vom accelera procesul pentru a deveni lideri în industria robotică.”
— Jaehoon Chang, vicepreședintele Hyundai Motor Group
Mai multe companii participă la această revoluție industrială, inclusiv NVIDIA, Google DeepMind, Toyota Research Institute și compania soră Robotics & AI Institute. Investiția totală se ridică la 21 de miliarde de dolari, dintre care 6 miliarde sunt destinate inovației în SUA.
Goldman Sachs estimează că piața roboților va ajunge la 38 de miliarde de dolari până în 2035.
Roboții în industrie până acum
Boston Dynamics a fost achiziționată de Hyundai în 2021 pentru 880 de milioane de dolari de la SoftBank. De atunci, compania a continuat să inoveze în domeniul roboticii avansate.
Atlas, robotul dezvoltat de DARPA și Boston Dynamics încă din 2013, a trecut prin șase versiuni, îmbunătățindu-și mobilitatea, percepția, dexteritatea și capacitățile AI. Obiectivul este automatizarea sarcinilor simple în industrie.
Boston Dynamics a promis că va prezenta progresele lui Atlas la Summitul de Robotică din acest an, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, încheindu-se pe 1 mai 2025.
Citește și
- Furtul de date personale a devenit una dintre cele mai frecvente metode de fraudă online. Alexandru Panait, expert cybersecurity: „Cel mai important lucru e să fim siguri că sursa e reală”
- România va participa la programul ExoMars prin Institutul COMOTI. Cristian Român, redactor revista știință și tehnică: „Obiectivul este extrem de ambițios: căutarea vieții pe Marte”
- Generatorul de imagini al ChatGPT e acum gratis pentru toți utilizatorii. Poți face gratuit până la trei imagini pe zi
Partenerii noștri