Cercetătorii australieni au descoperit cel mai vechi crater produs de un meteorit din lume. Ce reprezintă această descoperire pentru omenire

Cercetătorii australieni au descoperit cel mai vechi crater produs de un meteorit din lume. Ei au estimat că impactul a avut loc în urmă cu peste 3 miliarde de ani, iar rocile dislocate s-au răspândit peste tot pe glob. Descoperirea poate oferi informații despre formarea vieții pe Pământ.

Ce știm despre impactul meteoritului?

Cel mai vechi crater meteoric era vechi de 2,2 miliarde de ani, iar cel descoperit în vestul Australiei este vechi de 3,5 miliarde de ani. Acesta s-a format din impactul cu un meteorit care a fost suficient de puternic pentru a produce un crater de 100km diametru. Această rocă a lovit Pământul cu o viteză de 36.000 km/h și a disclocat cantități mari de rocă. La marginea craterului s-au format conuri de rocă care au ajutat cercetătorii să identifice craterul.

De ce este importantă descoperirea?

Descoperirea este importantă pentru că, la un impact atât de puternic, se deformează solul Pământului. Cratere de meteoriți formează bazine de apă caldă, ceea ce poate da naștere unor forme de viață. Acestea pot fi cercetate de oamenii de știință și se pot face noi descoperiri cu privire la cum modul în care s-a format viața pe Pământ.

Exit mobile version