Sony Music curata industria muzicala de 75.000 de melodii deepfake.

AI_in_music_Top_5_AI_music_production_software_featured_image

AI_in_music_Top_5_AI_music_production_software_featured_image

Sony Music a șters peste 75.000 de melodii deepfake, create cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceste falsuri copiau artiști celebri precum Queen și Harry Styles și reprezintă o amenințare serioasă pentru industria muzicală.

De ce sunt deepfake-urile periculoase?

Cântecele false generate de AI pot duce la pierderi de venituri pentru artiști, afecta vânzările și streaming-ul melodiilor originale, crea confuzie în rândul fanilor care nu realizează că ascultă o piesă artificială și contribui la o problemă în creștere, având în vedere că cele 75.000 de deepfake-uri identificate reprezintă doar o mică parte din totalul existent online.

Industria muzicală în criză

Mulți artiști celebri, inclusiv Paul McCartney și Elton John, se opun utilizării AI în muzică. Ei avertizează că, fără reguli clare, industria ar putea deveni un „Vest Sălbatic”, unde oricine poate crea și publica muzică falsă.

Ce soluție propune Sony Music?

Sony Music cere ca utilizarea pieselor protejate de drepturi de autor pentru antrenarea AI să fie licențiată legal. Asta înseamnă că casele de discuri și artiștii ar trebui să aibă control asupra felului în care AI folosește muzica lor.

Lupta împotriva conținutului generat de AI abia începe, iar industria muzicală trebuie să găsească rapid soluții pentru a proteja artiștii și creațiile lor.

Exit mobile version