80% dintre românii din mediul urban utilizează, zilnic diferite platforme de social media. Cât de des postează pe rețelele sociale

Postează, postează, dar mai trec și prin filtru. Jumătate de Românie pune cel puțin o postare pe săptămână pe o rețea socială. 30% dintre ei au și o aplicație de editare a conținutului sau adaugă măcar un filtru, ca să dea mai bine pe nett. 5 din 10 spun că n-ar face-o, dar se simt obligați de cei din jur, care au ridicat prea sus ștacheta, tot prin filtrele pe care le folosesc, arată o analiză Reveal Marketing.

Cine nu postează, de uitat tot se uită – 8 din 10 români din mediul urban intră zilnic pe rețelele de socializare și rămân acolo aproape 3 ore. Aproape jumătate dintre ei nu verifică informațiile care le pică în fața ochilor, iar unii cred chiar c-au luat-o razna. 10% dintre adolescenți s-au auto-diagnosticat cu o tulburare psihică, după simptome aflate, bineînțeles, pe TikTok.

Cei mai mulți intră pentru că vor să se distreze sau pentru pentru că nu au cum altfel să-și petreacă timpul liber. Alții stau pe TikTok pentru că și prietenii lor o fac, sau pentru că e sursa lor de informare, arată o analiză World Vision România. În medie, copiii primesc primul telefon la 8 ani, petrec online 1-3 ore zilnic, iar cele mai folosite aplicații sunt cele educaționale

Majoritatea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani petrec online 1-3 ore pe zi, arată datele studiului, în timp ce majoritatea adolescenților (13-17 ani) petrec online peste 3 ore zilnic. Cele mai utilizate aplicații/site-uri web în rândul copiilor sunt cele educaționale, urmate de jocuri video. Aplicațiile de social media sunt folosite după 9 ani, în special de către adolescenți.

Exit mobile version