• Roboții AI de la Greyparrot sunt susținuți de Amazon și ajută la sortarea deșeurilor în Seattle
  • Tehnologia folosește viziune computerizată și învățare profundă pentru a identifica materialele reciclabile
  • Roboții pot analiza sute de mii de obiecte pe oră, mult mai rapid decât oamenii
  • Proiectul sprijină economia circulară, îmbunătățind eficiența reciclării și protejând mediul
  • AI-ul aduce economii semnificative și îmbunătățește precizia în procesul de reciclare

În era tehnologiilor inteligente, reciclarea nu face excepție. Un startup susținut de Amazon, Greyparrot, introduce un sistem de roboți care utilizează inteligența artificială pentru a sorta deșeurile la centrul de reciclare din Seattle. Acest sistem face procesul mult mai eficient și mai puțin costisitor.

Roboții utilizează algoritmi de viziune computerizată și învățare automată, pot identifica și separa diverse tipuri de materiale din fluxurile de deșeuri, de la plastic și sticlă la metal și hârtie. Astfel, optimizează cantitatea de material reciclabil recuperat și reduce eroarea umană.

Cum funcționează roboții Greyparrot?

Sistemul AI folosește camere de înaltă rezoluție și algoritmi de învățare profundă pentru a analiza fiecare piesă de deșeu care trece prin bandă.

Recomandări

VIAȚĂ VEȘNICĂ ÎN CLOUD
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
ȘTIINȚA PRINDE ARIPI

Roboții sunt capabili să recunoască și să sorteze materialele pe baza caracteristicilor vizuale și a tipului de material. Această tehnologie nu doar că îmbunătățește precizia, dar face și procesul mai rapid, gestionând volume mari de deșeuri într-un timp mult mai scurt decât metodele tradiționale.

AI-ul poate analiza sute de mii de obiecte pe oră, lucru imposibil de realizat de către muncitorii umani,” explică un reprezentant al Greyparrot.

Impactul asupra industriei reciclării

Tehnologia bazată pe AI transformă complet industria reciclării, ajută la reducerea costurilor de operare și creșterea eficienței. Mai mult, prin creșterea ratei de reciclare corectă, se contribuie semnificativ la protejarea mediului.

Acesta este un pas important pentru economia circulară, în care materialele sunt folosite din nou, reducând dependența de resursele naturale și scăzând impactul asupra planetei.

Citește și