- 1 din 2 români postează cel puțin o dată pe săptămână pe social media.
- 30% dintre românii care postează pe social media folosesc filtre.
- 51% dintre români se simt presați de societate să folosească filtre.
- 8 din 10 români intră zilnic pe rețelele de socializare.
- 85% dintre adolescenții români intră zilnic pe TikTok.
- 4 din 10 adolescenți nu verifică informațiile de pe TikTok.
Postează, postează, dar mai trec și prin filtru. Jumătate de Românie pune cel puțin o postare pe săptămână pe o rețea socială. 30% dintre ei au și o aplicație de editare a conținutului sau adaugă măcar un filtru, ca să dea mai bine pe nett. 5 din 10 spun că n-ar face-o, dar se simt obligați de cei din jur, care au ridicat prea sus ștacheta, tot prin filtrele pe care le folosesc, arată o analiză Reveal Marketing.
Advertisment
Cine nu postează, de uitat tot se uită – 8 din 10 români din mediul urban intră zilnic pe rețelele de socializare și rămân acolo aproape 3 ore. Aproape jumătate dintre ei nu verifică informațiile care le pică în fața ochilor, iar unii cred chiar c-au luat-o razna. 10% dintre adolescenți s-au auto-diagnosticat cu o tulburare psihică, după simptome aflate, bineînțeles, pe TikTok.
Cei mai mulți intră pentru că vor să se distreze sau pentru pentru că nu au cum altfel să-și petreacă timpul liber. Alții stau pe TikTok pentru că și prietenii lor o fac, sau pentru că e sursa lor de informare, arată o analiză World Vision România. În medie, copiii primesc primul telefon la 8 ani, petrec online 1-3 ore zilnic, iar cele mai folosite aplicații sunt cele educaționale
Majoritatea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani petrec online 1-3 ore pe zi, arată datele studiului, în timp ce majoritatea adolescenților (13-17 ani) petrec online peste 3 ore zilnic. Cele mai utilizate aplicații/site-uri web în rândul copiilor sunt cele educaționale, urmate de jocuri video. Aplicațiile de social media sunt folosite după 9 ani, în special de către adolescenți.
Partenerii noștri