- Future You îți dă un avatar îmbătrânit și o poveste despre viitorul tău.
- Proiectul este folosit astăzi de 60.000 de utilizatori din 190 de țări.
- Alexandru Goga, expert în Inteligența Artificială: „Future You utilizează o tehnologie inovatoare, combinând Inteligența Artificială cu o conexiune reală”.
Imaginează-ți că poți vorbi cu tine, dar din viitor. Ce ți-ai spune? Ai fi mai înțelept, mai motivat, mai relaxat? Future You e un sistem care îți creează varianta digitală avansată în timp, cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Îți dă un avatar îmbătrânit și o poveste despre viitorul tău, ca să îți înțelegi mai bine drumul. Proiectul este folosit astăzi de 60.000 de utilizatori din 190 de țări.
Advertisment
Cum funcționează programul A.I.
Alexandru Goga, expert în Inteligența Artificială: „Future You utilizează o tehnologie inovatoare, combinând Inteligența Artificială cu o conexiune reală. Aceasta copiază expresiile feței, modul în care vorbești și gândești, apoi te proiectează în viitor, arătându-ți cum ai putea arăta și cum te-ai putea comporta la bătrânețe. Scopul este de a elimina nesiguranța legată de viitor, reducând anxietatea și oferindu-ți o imagine mai clară asupra evoluției tale”.
Cât de precise pot fi astfel de proiecții
Alexandru Goga: „Este un model lingvistic de ultimă generație (LLM) care creează un scenariu plauzibil al viitorului tău ca utilizator, folosind și o rețea de imagistică specializată. Îți generează un avatar personal, similar celor din alte aplicații online, oferindu-ți o claritate personală. Poți realiza astfel că, în viitor, vei fi poate mai înțelept, la fel de energic sau la fel de amuzant. Aceasta creează o conexiune între tine și sinele tău viitor și, cred eu, te poate ajuta și în ceea ce privește motivația personală”.
Cât de etic este să te bazezi pe un A.I. pentru a-ți „povesti” viitorul
Alexandru Goga: „Problema este că, în general, modelele lingvistice mari (LLM), adică aceste unelte care stau la baza Inteligenței Artificiale, nu își dezvăluie întotdeauna datele pe care au fost antrenate. Și aici apare o provocare: practic, ne oferim informațiile personale pentru a crea un avatar realist care să interacționeze cu noi”.
Citește și
Partenerii noștri